Szeretettel köszöntjük a MIRA Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítvány honlapján!

Köszönjük, hogy megtisztelt érdeklődésével és virtuális barangolásai során látogatást tesz a  Alapítvány weboldalán. Reméljük, hasznos információkkal gazdagodva távozik és máskor is vendégeskedik eme jótékonysággal gazdagon átszőtt orientális táncművészeti oldalon!  

"Ha közömbösek vagyunk a tánc művészetével szemben, akkor nem értettük meg, nemcsak a fizikai élet magasrendű megnyilvánulásait, hanem a lelki élet magasrendű szimbólumát sem."

" A jövő táncosa olyan ember lesz, akinek teste és lelke harmonikusan növekedett olyannyira, hogy a lélek természetes nyelvéből alakulnak ki a test mozdulatai. Az ilyen táncos, nem tartozik majd egyetlen nemzethez, mintha egy nimfa lenne, tündér, vagy kacérkodó nő, hanem úgy hogy legnagyszerűbb és legtisztább kifejezését adja egy asszonynak. Felfogja ismerni a női test üzenetét és e test minden részének szent voltát. A természet változó életének táncát fogja táncolni, megmutatva, hogy minden egyes rész hogy alakul át valami mássá. Testének minden részéből sugárzó értelem árad majd, elhozva a világnak egy olyan üzenetet, amely az asszonyok ezreinek gondolatait és törekvéseit fejezi ki'' segíteni fog a nőknek, hogy ismerjék testük lehetséges erejét és szépségét, testük viszonyát a földhöz, a természethez és a jövő gyermekeihez. Meg fogja táncolni azt a testet, amely a civilizált feledékenység századaiból ismét elénk tűnik, nem a primitív ember meztelenségében, hanem egy újfajta meztelenségben, amely nincs már többé ellentétben a szellemiséggel, és az értelemmel, hanem most már örök időkre dicsőséges harmóniával egyesül az értelemmel." 

Isadora Duncan