A MIra Orient Art orientális tánccsoport több, önállóan is fellépéseket vállaló csoport összefogásának eredményeként 2005-ben alakult. Az évek folyamán számos nívós rendezvény kulturális programját színesítették műsoraikkal elsődlegesen Vas megyében , de más megyékben és külföldön is.

A MIRA Orient Art Kulturális és jóléti Alapítvány egyik kiemelt területe a művészi színvonalú orientális táncprodukciók bemutatása.

A Mira Orient Art formáció neve immár több mint egy évtizede egybeforrt az orientális tánchagyományokkal - 2004 óta a klasszikus egyiptomi és modern orientális stílus találkozásának meghatározó képviselője. Az elmúlt években látványos műsoraikkal egyaránt gazdagították a hazai és külföldi rendezvények , történelmi fesztiválok kulturális palettáját, országos versenyeken dobogós helyezésekkel tették le névjegyüket, karitatív indíttatású saját rendezvényeik mára hagyománnyá váltak. A társulat több, a megye különböző településein működő tánccsoport sikeres együttműködésének eredményeként nagy rendezvényeken akár húsz fős koreográfiákkal, táncszínházi repertoárral is színpadra áll. Ma a három fős Cerah csoport előadását tekinthetik meg, akik több éven keresztül a Budapest Utazó Nagycirkusz vendégműveszeiként léptek fel Európában. A Mira Orient Art Társulat művészeti vezetője: Mira     2010-ben egy új formáció bontakozott ki a  legelhivatottabb táncosokból és indult el az orientális tánc útján: a Mira Orient Art.   Az orientális táncművészeti csoportot szólótáncosok és a  tánckar alkotják.   2014-től MIRA Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítványként működnek tovább. Az alapítvány tevékenységeinek részletes bemutatása az ALAPÍTVÁNY menüpontban található. 

 

Műsorainkat ajánljuk:

- céges rendezvényekre,

- Tematikus, falu- és  egészség napokra,

- fesztiválokra, műsoros estekre,

- bálokra, szilveszteri mulatságokra, pótszilveszterre,

- családi, baráti összejövetelekre, meglepetés partikra, (születésnap, esküvő, évfordulók).

Műsoraink a szabad- és zárttéri programokhoz egyaránt alkalmasak. A megrendelő igényei szerint vállalunk fellépéseket 1 főtől  10 főig  ( igény szerint akár 15-20 fős koreográfiát is táncolunk  nagy csoportunkkal a Mira Orient orientális tánccsoporttal).  A műsor összetétele és időtartama (  25-30 perc az általunk ajánlott)  függ a rendelkezésre álló helytől, a rendezvény jellegétől, és a megrendelő igényeitől, melyet minden esetben külön egyeztetünk. Repertoárunk nagyon sokrétű: megtalálhatók benne az elegáns, klasszikus egyiptomi raqs sharqi koreográfiák, a misztikus gyertyás, shamadanos, a sejtelmes fátylas,duplafátylas, a varázslatos ízisz fátylas koreográfiák, ujjcintányéras koreográfiák, pörgős dobszólók, és egyiptomi folklór eredetű saidi botos tánc, a fúziós - és fantázia táncok.  Igény esetén a nézőket is bevonjuk a műsorba, bemutatóval egybekötött rövid hastáncoktatást és az orientális tánc egészségmegörző, helyreállító szerepéről előadásokat is vállalunk.

Fellépéseket, autentikus és modern orientális stílusú műsorokat rendezvényeken, esteken, vendégszerepléseket, oktatási és koreográfiai munkákat egyaránt szívesen vállalunk. 

Repertoárunk rendkívül sokrétű, változatos. Referenciáink és gazdag tapasztalatunk biztosítják  megrendelőink számára műsoraink magas minőségét. Referenciakönyvünket  örömmel és büszkén mutatjuk meg az érdeklődőknek!

A társulat művészeti vezetője: Mira

okleveles  orientális táncelőadó, oktató

''Hastáncolni annyit jelent, mint gyönyörű, egészséges, életvidám nőként élni, sugározni belső szépségünket. A táncos lehet fiatal vagy érett korú, vékony vagy telt, hajadon vagy családos - NŐ!''